Tikšanās Gāliņciema bibliotēkā ar Facebook grupas "Dzimtas detektīvs" veidotāju, dzimtu pētniecības vietnes Geni.com ilggadēju Latvijas kuratori, dzimtas pētnieku iedvesmotāju un apvienotāju Lindu Sirsniņu. Par labāko izmeklētāju pieredzi atrast adatu siena kaudzē, jeb padomi par to, kā atrast neatrodamo.
Interjera noformējums ar telpaugiem. Tikšanās ar floristi Rionu Ēci, sarunas par telpaugiem Gāliņciema bibliotēkā.
Ventspils tehnikums 2025. gada 18. decembrī plkst. 18.00 aicina uz svētku uzkodu meistarklasi “Pasaules garšas”, ko vadīs Ventspils tehnikums pedagogs un pieredzējis pavārs Uldis Ernstsons. Tapas, antipasti, fingerfood, snack, uzkodas – dažādās pasaules vietās šiem ēdieniem ir citi nosaukumi, bet ideja ir viena: viena kumosa uzkodas ar izteiktām garšu kombinācijām. Tās ir piemērotas gan svētku galdam, gan nelielām tikšanās reizēm, jo ļauj visu sagatavot laikus un izvairīties no steigas virtuvē. Uzkodas būs ātrs un ērts risinājums ģimenes un draugu pasākumiem, kā arī situācijām, kad viesi ierodas neplānoti. Svētku uzkodu meistarklase jau kļuvusi par tradīciju Ventspils tehnikuma meistraklašu piedāvājumā. Šajā reizē skatījums būs plašāks – dalībniekiem būs iespēja iepazīt dažādu pasaules virtuves iedvesmotas garšu kombinācijas: 3 veidu tapas – ar sieru, ar biešu sulā marinētu lasi, ar rosbifu Dolmas Garneļu un avokado tartars Viegli grauzdēta rupjmaizīte ar sīpolu marmelādi un viegli marinētu siļķi Dalības maksa: 45 eiro Pieteikšanās līdz 2025. gada 11.decembrim, aizpildot pieteikuma anketu – https://forms.gle/ceZzQrLBu7xF4eMRA Vietu skaits ir ierobežots! Aktuālo kursu piedāvājumu var atrast Ventspils tehnikuma mājaslapā www.ventspilstehnikums.lv, kā arī pieaugušo izglītības kopkatalogā www.muzizglitiba.ventspils.lv.
Mūžizglītības jaunumi 2025. gada 2. decembris Ventspils tehnikums 2025. gada 20. decembrī plkst. 11.00 aicina uz meistarklasi “Svētku deserti”, ko vadīs Ventspils tehnikuma pedagoģe un pieredzējusi pavāre Anna Pikta. Svētku laiks nāk ne tikai ar dāvanām, bet arī vēlmi palutināt sevi un savējos. Kā zināms, latviešiem pie lutināšanas noteikti piederās gardi ēdieni un skaisti klāts galds. Papildus obligātajiem divpadsmit ēdieniem parasti seko deserts, kas nereti kļūst par vakara īpašo akcentu. Katras mājas svētku galds ir citāds, un tieši deserti piešķir tam individualitāti, pārsteigumu un gardu noslēgumu. Meistarklase “Svētku deserti” sniegs iespēju apgūt jaunas garšu kombinācijas, gatavošanas paņēmienus un pasniegšanas veidus, kas desertu padara vizuāli izteiksmīgu un baudāmu gan ikdienā, gan svētkos. Dalībnieki kopā ar Annu Piktu gatavos: Mini pavloviņas ar aveņu/smiltsērkšķu gēlu Čia sēklu pudiņu ar svaigām ogām un riekstu griljāžu Žāvētu augļu trifeles ar melno šokolādi Žāvētu augļu un riekstu batoniņus Meistarklase būs piemērota ikvienam, kurš vēlas papildināt svētku galdu ar ko jaunu, izmēģināt pārbaudītas receptes vai apgūt vieglākus un mūsdienīgākus desertu risinājumus. Cena: 40 EUR Pieteikšanās līdz 2025. gada 15. decembrim, aizpildot pieteikuma anketu – https://forms.gle/JZ7XCZNAEA3HR7qQA Vietu skaits ir ierobežots!
Brieža filejas karpačo un tartars, pikantā brieža gaļas zupa, karbonādes steiks ar parmezāna biezeni, portabello sēni un sarkanvīna mērci, brieža mīkstuma kotletes ar kartupeļu kūku... Piesakies meistarklasē un iemācies šo visu pagatavot pats!
Ieskats kokteiļu veidošanās vēsturē, pamatprincipi kokteiļu veidošanā un pirmās iemaņas to pagatavošanā.
Iepriecini sevi vai sev tuvu cilvēku ar pavasarīgu nodarbi! Nāc uz meistarklasi "Ziedu dekori svētkiem"! Radošas un iedvesmojošas meistares Ilze Krekovska vadībā apgūsi svētku dekora izveidi, lai radītu prieku un pavasarīgu noskaņu savās mājās vai darba vietā. Ziedi un citi materiāli ir iekļauti cenā, līdzi jāņem tikai dārza šķēres.
Ventspils Tehnikums aicina Tevi pilnveidot savas meistarības prasmes virtuvē un izmēģināt veģetāro un vegānisko ēdienu dažādas receptes četru stundu garā meistarklasē, kuru vadīs Ozo restorāna šefpavārs Edgars Balodis. Meistarklase norisināsies 2021. gada 9. oktobrī, plkst. 10.00, Ventspils Tehnikuma laboratorijā – mācību virtuvē. Meistarklasei iespējams pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu, kas pieejama šeit: https://bit.ly/3Ecw38p Pamatojoties uz valstī noteiktajiem COVID-19 ierobežojumiem, lai piedalītos klātienes meistarklasē nepieciešams derīgs COVID-19 sertifikāts (sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts). Jautājumu gadījumā zvaniet uz tel. nr. +371 26346737 vai rakstiet uz e-pastu [email protected]
Kāds būs Tavs svētku galds? Nāc pats vai dāvini iespēju kādam sev mīļam gardēdim apmeklēt lieliskā pavāra Ulda Ernstsona meistarklasi svētku "knakstiņu" pagatavošanā! Gardas uzkodas, karstais dzēriens un svētku sajūtas!