Ventspils tehnikums 2025. gada 19. novembrī plkst. 18.00 aicina uz praktisku un aromātiem bagātu meistarklasi “Sildošas un kņudinošas garšvielas ziemai”, ko vadīs Baiba Grīnberga – uztura speciāliste, fizioloģe, “Manas Garšas” radītāja un vadītāja. Baiba Grīnberga ir aizrautīga garšvielu maisījumu veidotāja un jaunu recepšu autore, kurai vislielāko gandarījumu sagādā iespēja pārsteigt citus ar vēl nezināmām garšām un to īpašībām. Šajā meistarklasē viņa aicinās atklāt, kā garšvielas var kļūt par īstu rudens sabiedroto – gan virtuvē, gan pašsajūtā. Meistarklases laikā dalībnieki: gatavos un baudīs garšvielu tējas, veidos dažādu veidu aromātiskus karijus, kas piestāv gaļas, pākšaugu, dārzeņu ēdieniem un pat desertiem, radīs jaunas garšvielu buķetes kafijai, karstvīnam un piparkūkām. Būs iespēja radoši darboties un paralēli uzzināt jaunākās atziņas ar garšvielu nozīmi organisma imūnsistēmas stiprināšanā un pretiekaisuma darbībā. Lai siltumu varētu sajust ne tikai garšās, meistarklases laikā tiks gatavoti burkānu mafini, kur katrs varēs izmēģināt paša radītos garšvielu maisījumus. Dalībnieki uz mājām dosies ar pašu gatavotiem garšvielu maisījumiem aptuveni 15 eiro vērtībā – praktisku un iedvesmojošu turpinājumu vakaram. Dalības maksa: 40 eiro. Cenā ietilpst produkti, kas nepieciešami maisījumu pagatavošanai, profesionāls tehniskais aprīkojums un nepieciešamie palīglīdzekļi (vienreiz lietojamais priekšauts, gumijas cimdi). Pieteikšanās līdz 2025. gada 11. novembrim, aizpildot pieteikuma anketu – https://forms.gle/NDbwSWqrjFAej6GaA Vietu skaits ir ierobežots!
Ieskats kokteiļu veidošanās vēsturē, pamatprincipi kokteiļu veidošanā un pirmās iemaņas to pagatavošanā.
Iepriecini sevi vai sev tuvu cilvēku ar pavasarīgu nodarbi! Nāc uz meistarklasi "Ziedu dekori svētkiem"! Radošas un iedvesmojošas meistares Ilze Krekovska vadībā apgūsi svētku dekora izveidi, lai radītu prieku un pavasarīgu noskaņu savās mājās vai darba vietā. Ziedi un citi materiāli ir iekļauti cenā, līdzi jāņem tikai dārza šķēres.
Ventspils Tehnikums aicina Tevi pilnveidot savas meistarības prasmes virtuvē un izmēģināt veģetāro un vegānisko ēdienu dažādas receptes četru stundu garā meistarklasē, kuru vadīs Ozo restorāna šefpavārs Edgars Balodis. Meistarklase norisināsies 2021. gada 9. oktobrī, plkst. 10.00, Ventspils Tehnikuma laboratorijā – mācību virtuvē. Meistarklasei iespējams pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu, kas pieejama šeit: https://bit.ly/3Ecw38p Pamatojoties uz valstī noteiktajiem COVID-19 ierobežojumiem, lai piedalītos klātienes meistarklasē nepieciešams derīgs COVID-19 sertifikāts (sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts). Jautājumu gadījumā zvaniet uz tel. nr. +371 26346737 vai rakstiet uz e-pastu [email protected]
Kāds būs Tavs svētku galds? Nāc pats vai dāvini iespēju kādam sev mīļam gardēdim apmeklēt lieliskā pavāra Ulda Ernstsona meistarklasi svētku "knakstiņu" pagatavošanā! Gardas uzkodas, karstais dzēriens un svētku sajūtas!