Organizācija

Ventspils Tehnikums

Ventspils Tehnikums

Ventspils Tehnikums

Profesionālās izglītības kompetences centrs “Ventspils Tehnikums” nodrošina profesionālu, mūsdienīgu un dinamisku mācību vidi Ventspilī, sniedzot plašu profesionālās izglītības piedāvājumu, ieskaitot konkurētspējīgās un darba tirgū ļoti pieprasītās STEM – dabas zinātņu un tehnoloģiju – jomās. Ventspils Tehnikums ir radījis profesionālās izglītības kompleksu, kurā ietilpst ar vislabāko aprīkojumu un materiāltehnisko bāzi nodrošināta mācību vide – mūsdienīgas mācību darbnīcas, nodrošinot kvalitatīvu mācību procesu, mācību un atpūtas iespējām pilnībā atbilstoša dienesta viesnīca 250 audzēkņiem. Īpaši nozīmīgs darbības veids ir nodarbināto kompetenču pilnveide un ārpus formālo izglītības prasmju atzīšana, kā arī tiek piedāvātas dažādas meistarklases, neformālās izglītības programmas un radošās darbnīcas gan bērniem, gan pieaugušajiem individuāli un kolektīvi.

Aktuālie kursi

Sev, mājai un ģimenei

07.10 - 07.10

Notiks meistarklase “MĒRCES UN MARINĀDES”

2025. gada 7. oktobrī, plkst. 18.00 Ventspils tehnikumā notiks meistarklases “Mērces un marinādes”, ko vadīs Ventspils tehnikuma pasniedzējs un restorāna “Strauss un kaza” šefpavārs Pēteris Silarājs. Mērce bieži vien ir tas elements, kas ēdienam piešķir īpašu noskaņu un izceļ garšas nianses. Tā ir kā slepenā sastāvdaļa, kas vienkāršu maltīti spēj padarīt izsmalcinātāku. Šajā meistarklasē būs iespēja iemācīties gatavot gan pasaulē zināmas klasiskās mērces, gan rudens sezonai piemērotas marinādes, kas ikdienas ēdienam piešķirs pavisam jaunu garšu. Dalībnieki kopā ar šefpavāru Pēteri Silarāju apgūs: Mērces: Diļļu ajoli Bermaise mērce Sarkanvīna demi glace mērce Franču vinegrette salātu mērce Marinādes: Rudens dārzeņu marināde Universālā marināde (marināžu pamatu pamats) Marināde krāsnī gatavotiem putnu gaļas ēdieniem Meistarklases laikā dalībnieki ne tikai apgūs receptes, bet arī uzzinās praktiskus padomus, kā restorānu virtuves paņēmienus izmantot mājās. Meistarklases cena: 39 eiro Cenā ietilpst produkti, kas nepieciešami ēdienu pagatavošanai, profesionāls tehniskais aprīkojums un nepieciešamie palīglīdzekļi (vienreiz lietojamais priekšauts, gumijas cimdi). Pieteikšanās meistarklasei līdz 1. oktobrim, aizpildot anketu – https://forms.gle/zBxf5A5vkFQi63CbA

Organizācija

Ventspils Tehnikums
Sev, mājai un ģimenei

11.10 - 13.06

Ventspils tehnikums izsludina pieteikšanos 9 mēnešu programmai bērniem “Vēlos būt šefpavārs!”

Ventspils tehnikums turpina attīstīt bērnu un jauniešu izglītojošās un radošās brīvā laika pavadīšanas iespējas, piedāvājot unikālu 9 mēnešu programmu “Vēlos būt šefpavārs!”. Programma norisināsies no 2025. gada oktobra līdz 2026. gada jūnijam, un tā paredzēta bērniem vecumā no 8 līdz 13 gadiem. “Vēlos būt šefpavārs!” mērķis ir veicināt bērnu radošumu, zinātkāri un prasmes jēgpilnai brīvā laika pavadīšanai. Nodarbību laikā bērni ne tikai apgūs ēdienu gatavošanas pamatus, bet arī mācīsies sadarboties komandā, izprast sabiedrībā pieņemtās uzvedības normas un kopt savu labjūtību. Nodarbības vadīs Ventspils tehnikuma ēdināšanas un viesmīlības jomas vadošie pedagogi. Programmas norise Nodarbības notiks reizi mēnesī, sestdienās, katrai grupai nodarbība ilgs 3 stundas. Dalībnieki gatavos 2–3 ēdienus atbilstoši nodarbību tēmai un iespējai to mājās patstāvīgi gatavot atkārtoti. Dalībnieki katrā nodarbībā gatavos arī ēdienu papildinošu dzērienu, kā arī veidos atbilstošu galda klājumu un tā noformējumu. Katras nodarbības noslēgumā pagatavotais cienasts tiks baudīts uz vietas vai paņemts līdzi vecākiem. Grupu sadalījums: Bērniem vecumā no 8 līdz 10 gadi nodarbības notiks no plkst. 09.30 līdz 12.30; Bērniem vecumā no 11 līdz 13 gadi nodarbības notiks no plkst. 13.00 līdz 16.00. Katrā grupā 12–13 bērni.   Nodarbību tēmas nodarbība – 2025. gada 11. oktobrī – “Saulainā Itālija” – Iepazīsim Itālijas garšu pasauli un gatavosim klasiskus itāļu ēdienus. nodarbība – 2025. gada 8. novembrī – “Svinam Latvijas dzimšanas dienu” – Radīsim svētku galdu ar rudens veltēm un tradicionāliem ēdieniem, godinot Latvijas garšas. nodarbība – 2025. gada 13. decembrī –“Ziemassvētki klāt! – Gatavosim siltus un aromātiskus ēdienus svētku noskaņās, lai radītu īstu Ziemassvētku sajūtu. nodarbība – 2026. gada 10. janvārī – “Sasildīsimies!” – Mācīsimies vārīt gardas zupas un gatavot sildošus karstos dzērienus ziemas vakariem. nodarbība – 2026. gada 7. februārī – Našķosimies! – Cep­sim kūkas un gatavosim saldos našķus, kas sagādās prieku gan pašiem, gan mājiniekiem. nodarbība – 2026. gada 14. martā – Gaidām Lieldienas – Radīsim košus un gardus Lieldienu ēdienus, kas iederēsies svētku galdā. nodarbība – 2026. gada 11. aprīlī – Sportojam – Pagatavosim veselīgus un enerģiju dodošus ēdienus, kas piemēroti baudīšanai brīvā dabā. nodarbība – 2026. gada 9. maijā – Māmiņdienu gaidot – Gatavosim īpašus pārsteiguma ēdienus un desertus, lai iepriecinātu mammas svētkos. nodarbība – 2026. gada 5. vai 6. jūnijā – Bērnu ballīte – izlaidums – Noslēgsim programmu ar svinīgu ballītes ēdienu un našķu gatavošanu, radot īstu svētku sajūtu.(Iespējama papildu nodarbība, ja vienojas par tēmu un datumu)   Dalības maksa 350 EUR par visu programmu (iekļautas produktu un noformējamam nepieciešamo materiālu izmaksas, kā arī atlīdzības pedagogiem). Apmaksa iespējama: vienā maksājumā līdz pirmajai nodarbībai, vai divos maksājumos (250 EUR līdz pirmajai nodarbībai, 100 EUR līdz trešajai nodarbībai). Maksājumi veicami ar pārskaitījumu. Dalībnieku vecākiem ir iespēja atgūt daļu summas, iesniedzot ikgadējo deklarāciju VID. Pieteikšanās Dalībnieku skaits ir ierobežots! Pieteikties iespējams līdz 5. oktobrim, aizpildot pieteikuma anketu – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_EZPT3xzKIdSqCCW5Ux1I6O3G-HcqAvX-d0q0eyvyqyn-bQ/viewform

Organizācija

Ventspils Tehnikums

Iepriekš organizētie kursi

Uzņēmējdarbība un personības izaugsme

25.09 - 25.09

Ventspils tehnikums aicina pieteikties profesionālās kvalifikācijas eksāmeniem

Ventspils tehnikums organizē ārpus formālās izglītības profesionālās kvalifikācijas eksāmenus 3 izglītības programmās – Viesu uzņemšanas dienesta speciālists (Viesnīcu pakalpojumi) – 4.LKI, Pavārs (Ēdināšanas pakalpojumi) – 4. LKI un Tūrisma pakalpojumu konsultants (Tūrisma pakalpojumi) – 4.LKI. Ja esi ieguvis vidējo izglītību, Tev piemīt zināšanas, prasmes un iemaņas, kuras iegūtas darba un personiskajā pieredzē, nokārto eksāmenu un iegūsti valsts atzītu profesionālo kvalifikācijas apliecinošu dokumentu, kas paplašinās Tavas karjeras iespējas! Eksāmeni notiks 2025. gada oktobrī Ventspils tehnikumā, Saules ielā 15, Ventspilī. (Katras programmas eksāmena datums un laiks tiks precizēts pēc 25. septembra). Lai pieteiktos kādam no eksāmeniem, līdz 25. septembrim dalībnieki ir aicināti reģistrēties, aizpildot iesnieguma veidlapu. Iesniegums, kas parakstīts ar elektronisko parakstu, jāiesūta uz e-pastu [email protected], bet ar roku parakstīts iesniegums jāiesniedz Ventspils tehnikumā, 221.kabinetā, Saules ielā 15, Ventspilī. Pēc reģistrācijas noslēguma un līguma parakstīšanas, dalībniekiem tiks nosūtīts sagatavoto jautājumu kopums eksāmena teorētiskajai daļai. Tāpat katram dalībniekam tiks nodrošināta iespēja saņemt konsultācijas pie zinoša profesionālā pedagoga. Konsultācijas notiks nedēļu pirms eksāmena attālināti Zoom platformā vai klātienē, iepriekš vienojoties ar dalībniekiem par pieejamo laiku. Veiksmīgi nokārtojot eksāmenu, kas sastāvēs no teorētiskās un praktiskās daļas, dalībniekam tiks izsniegts valsts atzīts profesionālo kvalifikāciju apliecinošs dokuments. Pakalpojuma cena tiks precizēta pēc reģistrācijas noslēguma, saskaņā ar MK noteikumiem Nr.791, kad būs zināms precīzs dalībnieku skaits. Jautājumu gadījumā, aicinām sazinieties ar Ventspils tehnikuma Mūžizglītības centru, rakstot e-pastu [email protected].

Organizācija

Ventspils Tehnikums
Sev, mājai un ģimenei

27.03 - 27.03

Meistarklase “GALDA KLĀŠANAS MĀKSLA”

2025. gada 27. martā, no plkst. 18.00 līdz 21.00 Ventspils tehnikumā notiks meistarklases “GALDA KLĀŠANAS MĀKSLA”, ko vadīs radošā un iedvesmojošā meistare Ilze Krekovska, radošās telpas “Florists” līdzdibinātāja. To, vai šodien spīdēs saule vai līs lietus, mēs nevaram ietekmēt. Bet tas, ko mēs varam,  ir radīt vidi, kas mūsu ikdienu padara skaistāku, vieglāku un harmoniskāku. Pat parastās kartupeļu biezputras baudīšana var kļūt par neaizmirstamu piedzīvojumu, ja darām to pie pārdomāti noformēta galda. Un reizēm tas noslēpums un varēšana daudz vairāk slēpjas izdomā un iedvesmā, ne tik daudz materiālos ieguldījumos.  Ne velti galdu klāšanu un noformēšanu arī dēvē par mākslu. 27. marta meistarklasē kopā ar Ilzi Krekovsku būs iespēja iepazīt vairākus galdu klājumus ģimenes svinībām – Lieldienu galdam, izlaiduma pusdienām un vasaras ballītei. Būs iespēja apgūt mazos “knifus”, kā ar vieniem un tiem pašiem traukiem, mainot detaļas, krāsas un faktūras, panākt atšķirīgus klājumus. Tāpat katram būs iespēja pamēģināt izgatavot galda noformējuma detaļas no dabā pieejamiem materiāliem. Kāpēc atteikties no skaitām lietām un vērtīgi pavadīta vakara? Piesakies meistarklasei līdz 21. martam, aizpildot anketu – https://forms.gle/BKAsuP6jSzGrpwrj8 Meistarklases cena: 30 eiro Minimālais dalībnieku skaits – 10, maksimālais 16.

Organizācija

Ventspils Tehnikums
Sev, mājai un ģimenei

01.03 - 01.03

Meistarklase dārzkopjiem "IR KUR AUGT"

Ventspils tehnikuma Mūžizglītības centrs 2025. gada 1. martā aicina dārzkopības entuziastus uz 3. meistarklasi “Ir kur augt”, kas būs veltīta mežu dārzu tēmai. Meistarklasi vadīs Kristīne Āboliņa, Vecpiparu Meža dārza saimniece, kura dalīsies pieredzē par meža dārzu veidošanu, koku ģildēm un daudzgadīgo ēdamo augu audzēšanu. Meža dārzā, pareizi izvēloties augus un plānojot to savstarpējo mijiedarbību, daba pati parūpējas par lielu daļu darba, piemēram, augi viens otru stiprina un mitrums dabiski noturas augsnē. Šāda pieeja ne tikai atvieglo kopšanu, bet arī nodrošina bagātīgu un ilgtspējīgu ražu. 1. marta meistarklasē Kristīne Āboliņa stāstīs, rādīs un dalīsies ar zināšanām par šādām tēmām: Meža dārzi un to veidi Meža dārzu darbības principi un augu izvēle Koku ģildes un to nozīme Daudzgadīgie ēdamie augi un to kopšana Videi un dzīvajām būtnēm draudzīgāka dārza plānošana Meistarklasē aicināti piedalīties visi dārzkopības entuziasti – gan tie, kuri jau izkopuši savas prasmes, gan tie, kuri vēl tikai uzsāk savus pirmos dārza projektus. Lai pieteiktos meistarklasei, līdz 25. februārim nepieciešams aizpildīt pieteikšanās anketu – https://forms.gle/DhNd5bWMMiLhEzJ76 Papildu jautājumu gadījumā aicinām sazināties pa e-pastu: [email protected].

Organizācija

Ventspils Tehnikums
Sev, mājai un ģimenei

09.03 - 09.03

Jēra gaļas gatavošana

"Meisons"  šefpavāra Žaņa Raivo - Behmaņa vadītā meistarklase notiks Ventspils Tehnikumā, Ventspilī, Saules ielā 15 - 9. martā plkst. 17.15. Meistarklases - praktiskās nodarbības ietvaros būs iespēja apgūt pieredzējuša un profesionāla šefpavāra sagatavotās jēra gaļas ēdienu receptes, kā arī līdzdarbojoties ar šefpavāru apgūt jēra gaļas apstrādes, gatavošanas un pasniegšanas procesu gudrības.   Pieteikšanās saite: https://bit.ly/3HfObjO   Meistarklases noslēgumā dalībniekiem tiks izsniegta apliecība par kursa apguvi. Pasākuma ilgums - aptuveni 4 stundas.

Organizācija

Ventspils Tehnikums
Sev, mājai un ģimenei

07.12 - 08.12

Indiešu kulinārās tradīcijas

Piedāvājam ko nebijušu un unikālu - meistarklasi indieša, kulinārās un veselības kultūras pazinēja un Ajūrvēdas speciālista Sumit Bakshi (Indija, Kašmiras reģ.) vadībā.Tēma - Indijas kulinārais mantojums, tradīcijas un ķermenim un garam veselīgu ēdienu gatavošana. Pasākuma norises valoda: angļu un/vai krievu (pēc nepieciešamības).

Organizācija

Ventspils Tehnikums
Sev, mājai un ģimenei

16.11

Mūsdienīgi latvisks svētku galds

Pārsteidz Latvijas svētkos tuviniekus un draugus ar gardu maltīti! Kā to izdarīt, apgūsi meistarklasē, ko vadīs viens no spožākajiem šefpavāriem Žanis-Raivo Behmanis!Meistarklasē  mācīsies, kā, apvienojot tradicionālo ar mūsdienīgo, var pagatavot pilnvērtīgu maltīti, kas sastāv no uzkodas, pamatēdiena un deserta!Pasākums notiks Ventspils Tehnikumā - Saules ielā 15, Ventspilī.

Organizācija

Ventspils Tehnikums