Organizācija
Profesionālās izglītības kompetences centrs “Ventspils Tehnikums” nodrošina profesionālu, mūsdienīgu un dinamisku mācību vidi Ventspilī, sniedzot plašu profesionālās izglītības piedāvājumu, ieskaitot konkurētspējīgās un darba tirgū ļoti pieprasītās STEM – dabas zinātņu un tehnoloģiju – jomās. Ventspils Tehnikums ir radījis profesionālās izglītības kompleksu, kurā ietilpst ar vislabāko aprīkojumu un materiāltehnisko bāzi nodrošināta mācību vide – mūsdienīgas mācību darbnīcas, nodrošinot kvalitatīvu mācību procesu, mācību un atpūtas iespējām pilnībā atbilstoša dienesta viesnīca 250 audzēkņiem. Īpaši nozīmīgs darbības veids ir nodarbināto kompetenču pilnveide un ārpus formālo izglītības prasmju atzīšana, kā arī tiek piedāvātas dažādas meistarklases, neformālās izglītības programmas un radošās darbnīcas gan bērniem, gan pieaugušajiem individuāli un kolektīvi.
Pieredzējuša meistara vadībā dalībnieki apgūs dažād veidu suši gatavošanu un labi pavadīs laiku.
Ko nozīmē veselīgs ēdiens? Šīs meistarklases izpratnē tas ir piemērots vegāniem, veģetāriešiem, diabētiķiem, tievētājiem un visiem, kam tuvs ķermenim vērtīgs uzturs.Nāc uz praktisko nodarbību sertificētas uztura speciālistes un fizioloģes Baibas Grīnbergas vadībā.Garšu tapšanas procesā iepazīsim neparastu un eksotisku piparu, sāļu un cukuru īpašības un aromātu nianses, mācīsimies tos savstarpēji savienot un radīt unikālas garšu kombinācijas dažādām maltītēm. Katrs dalībnieks gatavos 3 garšvielu maisījumus līdzņemšanai. Pasniedzēja stāstīs par garšvielu vērtīgajām īpašībām un ietekmi uz veselību.
CV un motivācijas vēstule rada pirmo iespaidu potenciālajam darba devējam , tāpēc ir svarīgi, lai šie dokumenti būtu pamanāmi. Kas ir Europass CV, pieteikums, motivācijas vēstule, kā tos uzrakstīt? To uzzināt varēs praktiskā nodarbībā Ventspils Tehnikumā. Nodarbību vadīs Anda Brikaine - pieredzējusi un profesionāla vadības un darba tiesību eksperte.
Brieža filejas karpačo un tartars, pikantā brieža gaļas zupa, karbonādes steiks ar parmezāna biezeni, portabello sēni un sarkanvīna mērci, brieža mīkstuma kotletes ar kartupeļu kūku... Piesakies meistarklasē un iemācies šo visu pagatavot pats!
Nāc un iemācies praktiskajā nodarbībā:1. Kā vienkārši sagatavot mūsdienīgu, saistošu un saturīgu prezentāciju? 2. Kādus digitālos rīkus izmantot?3. Kā radīt pievilcīgu dizainu?4. Ko izmantot sasaistei ar auditoriju?
Ieskats kokteiļu veidošanās vēsturē, pamatprincipi kokteiļu veidošanā un pirmās iemaņas to pagatavošanā.