Dr. Philol. Eva Birzniece sarunās par disleksiju interesentus iedvesmos gan kā jomas speciāliste, izdevumu ‘’Kas ir disleksija Latvijā un citur pasaulē’’ un ‘’Rokasgrāmata vidusskolu skolotājiem darbam ar skolēniem, kuriem ir disleksija’’ autore, gan kā cilvēks, kurš ar disleksiju saskārties ģimenes lokā. E. Birznieces dalība starptautiskos projektos ir palīdzējusi iegūt plašu redzējumu, vērtējot, kā ar disleksiju saistīti jautājumi tiek risināti ārzemēs un kā Latvijas līmenī, kā arī izstrādāts tiešsaistes kurss par disleksiju. Lektore iepazīstinās arī ar veikto pētījumu “Lasīšanas grūtību identifikācija un mazināšana 4. klasē – lasīšanas raitums kā lasītprasmes novērtēšanas kritērijs un tās uzlabošanas instruments”, kas skaidri pierāda Latvijas skolēnu vājo lasītprasmi un nepieciešamību atgriezties pie strukturētas, sistēmiskas lasītmācīšanas skolā un nepieciešamības veidot audio mācību grāmatas, lai vājo piekļuvi mācību saturam kompensētu.
Sagaidīsim Līgo svētkus, bruņojušies ar īstas suitu sievas Taigas Reķes sniegtajiem kulinārajiem padomiem - kā siet sieru, kā izcept borkaņrausi jeb žoga rausi, jeb arī sklandrausi, un kādas zālītes izmantot gardai lauku tējai.
Pieredzējuša meistara vadībā dalībnieki apgūs dažād veidu suši gatavošanu un labi pavadīs laiku.
Ko nozīmē veselīgs ēdiens? Šīs meistarklases izpratnē tas ir piemērots vegāniem, veģetāriešiem, diabētiķiem, tievētājiem un visiem, kam tuvs ķermenim vērtīgs uzturs.Nāc uz praktisko nodarbību sertificētas uztura speciālistes un fizioloģes Baibas Grīnbergas vadībā.Garšu tapšanas procesā iepazīsim neparastu un eksotisku piparu, sāļu un cukuru īpašības un aromātu nianses, mācīsimies tos savstarpēji savienot un radīt unikālas garšu kombinācijas dažādām maltītēm. Katrs dalībnieks gatavos 3 garšvielu maisījumus līdzņemšanai. Pasniedzēja stāstīs par garšvielu vērtīgajām īpašībām un ietekmi uz veselību.
Brieža filejas karpačo un tartars, pikantā brieža gaļas zupa, karbonādes steiks ar parmezāna biezeni, portabello sēni un sarkanvīna mērci, brieža mīkstuma kotletes ar kartupeļu kūku... Piesakies meistarklasē un iemācies šo visu pagatavot pats!
Ieskats kokteiļu veidošanās vēsturē, pamatprincipi kokteiļu veidošanā un pirmās iemaņas to pagatavošanā.
Iepriecini sevi vai sev tuvu cilvēku ar pavasarīgu nodarbi! Nāc uz meistarklasi "Ziedu dekori svētkiem"! Radošas un iedvesmojošas meistares Ilze Krekovska vadībā apgūsi svētku dekora izveidi, lai radītu prieku un pavasarīgu noskaņu savās mājās vai darba vietā. Ziedi un citi materiāli ir iekļauti cenā, līdzi jāņem tikai dārza šķēres.