Tikšanās Gāliņciema bibliotēkā ar Facebook grupas "Dzimtas detektīvs" veidotāju, dzimtu pētniecības vietnes Geni.com ilggadēju Latvijas kuratori, dzimtas pētnieku iedvesmotāju un apvienotāju Lindu Sirsniņu. Par labāko izmeklētāju pieredzi atrast adatu siena kaudzē, jeb padomi par to, kā atrast neatrodamo.
Interjera noformējums ar telpaugiem. Tikšanās ar floristi Rionu Ēci, sarunas par telpaugiem Gāliņciema bibliotēkā.
Ventspils tehnikums 2025. gada 18. decembrī plkst. 18.00 aicina uz svētku uzkodu meistarklasi “Pasaules garšas”, ko vadīs Ventspils tehnikums pedagogs un pieredzējis pavārs Uldis Ernstsons. Tapas, antipasti, fingerfood, snack, uzkodas – dažādās pasaules vietās šiem ēdieniem ir citi nosaukumi, bet ideja ir viena: viena kumosa uzkodas ar izteiktām garšu kombinācijām. Tās ir piemērotas gan svētku galdam, gan nelielām tikšanās reizēm, jo ļauj visu sagatavot laikus un izvairīties no steigas virtuvē. Uzkodas būs ātrs un ērts risinājums ģimenes un draugu pasākumiem, kā arī situācijām, kad viesi ierodas neplānoti. Svētku uzkodu meistarklase jau kļuvusi par tradīciju Ventspils tehnikuma meistraklašu piedāvājumā. Šajā reizē skatījums būs plašāks – dalībniekiem būs iespēja iepazīt dažādu pasaules virtuves iedvesmotas garšu kombinācijas: 3 veidu tapas – ar sieru, ar biešu sulā marinētu lasi, ar rosbifu Dolmas Garneļu un avokado tartars Viegli grauzdēta rupjmaizīte ar sīpolu marmelādi un viegli marinētu siļķi Dalības maksa: 45 eiro Pieteikšanās līdz 2025. gada 11.decembrim, aizpildot pieteikuma anketu – https://forms.gle/ceZzQrLBu7xF4eMRA Vietu skaits ir ierobežots! Aktuālo kursu piedāvājumu var atrast Ventspils tehnikuma mājaslapā www.ventspilstehnikums.lv, kā arī pieaugušo izglītības kopkatalogā www.muzizglitiba.ventspils.lv.
Mūžizglītības jaunumi 2025. gada 2. decembris Ventspils tehnikums 2025. gada 20. decembrī plkst. 11.00 aicina uz meistarklasi “Svētku deserti”, ko vadīs Ventspils tehnikuma pedagoģe un pieredzējusi pavāre Anna Pikta. Svētku laiks nāk ne tikai ar dāvanām, bet arī vēlmi palutināt sevi un savējos. Kā zināms, latviešiem pie lutināšanas noteikti piederās gardi ēdieni un skaisti klāts galds. Papildus obligātajiem divpadsmit ēdieniem parasti seko deserts, kas nereti kļūst par vakara īpašo akcentu. Katras mājas svētku galds ir citāds, un tieši deserti piešķir tam individualitāti, pārsteigumu un gardu noslēgumu. Meistarklase “Svētku deserti” sniegs iespēju apgūt jaunas garšu kombinācijas, gatavošanas paņēmienus un pasniegšanas veidus, kas desertu padara vizuāli izteiksmīgu un baudāmu gan ikdienā, gan svētkos. Dalībnieki kopā ar Annu Piktu gatavos: Mini pavloviņas ar aveņu/smiltsērkšķu gēlu Čia sēklu pudiņu ar svaigām ogām un riekstu griljāžu Žāvētu augļu trifeles ar melno šokolādi Žāvētu augļu un riekstu batoniņus Meistarklase būs piemērota ikvienam, kurš vēlas papildināt svētku galdu ar ko jaunu, izmēģināt pārbaudītas receptes vai apgūt vieglākus un mūsdienīgākus desertu risinājumus. Cena: 40 EUR Pieteikšanās līdz 2025. gada 15. decembrim, aizpildot pieteikuma anketu – https://forms.gle/JZ7XCZNAEA3HR7qQA Vietu skaits ir ierobežots!
Piedāvājam ko nebijušu un unikālu - meistarklasi indieša, kulinārās un veselības kultūras pazinēja un Ajūrvēdas speciālista Sumit Bakshi (Indija, Kašmiras reģ.) vadībā.Tēma - Indijas kulinārais mantojums, tradīcijas un ķermenim un garam veselīgu ēdienu gatavošana. Pasākuma norises valoda: angļu un/vai krievu (pēc nepieciešamības).
Pārsteidz Latvijas svētkos tuviniekus un draugus ar gardu maltīti! Kā to izdarīt, apgūsi meistarklasē, ko vadīs viens no spožākajiem šefpavāriem Žanis-Raivo Behmanis!Meistarklasē mācīsies, kā, apvienojot tradicionālo ar mūsdienīgo, var pagatavot pilnvērtīgu maltīti, kas sastāv no uzkodas, pamatēdiena un deserta!Pasākums notiks Ventspils Tehnikumā - Saules ielā 15, Ventspilī.
Piektdienas vakara lieliskais piedāvājums - meistarklase rudens kokteiļu gatavošanā! Atraktīvi un profesionāli bārmeņi Pēteris Repečko (Balzambārs) un Rihards Onzuls (Jim Beam / Maker's Mark Brand Ambassador), brīva gaisotne, jaunas zināšanas un lielisks garastāvoklis - tas viss Ventspils Tehnikumā. Gatavosim siltos un aukstos kokteiļus ar un bez alkohola.
Eklēri - ar balto krēmu vai šokolādi, vai karameļu krēmu! Vēja kūkas – gan saldas, gan ar šķiņķa vai garneļu krēma pildījumu… Sakārdinājām, vai ne? Nāc uz meistarklasi pie mūsu lieliskā pavāra Ulda Ernstsona, izcep kūciņas un sapildi tās ar krēmiem - saldiem un sāļiem.
Ziedi matu stīpiņās, lentās, sprādzītēs, piespraudēs - skaisti, romantiski un eleganti!Iemācies izgatavot unikālu, savām rokām darinātu, ziedu rotājumu sev vai tuvam cilvēkam dāvanai.Nāc uz praktisko nodarbību Ventspils Tehnikumā.Nodarbību vadīs mūsu lieliskā un radošā pasniedzēja Sanita Ziemele.
Pieredzējušas meistares vadībā izglītojamie apgūs ogu zefīru un maršmelovu gatavošanu. Mācības tiek organizētas Ventspils Tehnikuma mācību laboratorijā Saules ielā 15, Ventspilī.