Ventspils tehnikums 2025. gada 18. decembrī plkst. 18.00 aicina uz svētku uzkodu meistarklasi “Pasaules garšas”, ko vadīs Ventspils tehnikums pedagogs un pieredzējis pavārs Uldis Ernstsons. Tapas, antipasti, fingerfood, snack, uzkodas – dažādās pasaules vietās šiem ēdieniem ir citi nosaukumi, bet ideja ir viena: viena kumosa uzkodas ar izteiktām garšu kombinācijām. Tās ir piemērotas gan svētku galdam, gan nelielām tikšanās reizēm, jo ļauj visu sagatavot laikus un izvairīties no steigas virtuvē. Uzkodas būs ātrs un ērts risinājums ģimenes un draugu pasākumiem, kā arī situācijām, kad viesi ierodas neplānoti. Svētku uzkodu meistarklase jau kļuvusi par tradīciju Ventspils tehnikuma meistraklašu piedāvājumā. Šajā reizē skatījums būs plašāks – dalībniekiem būs iespēja iepazīt dažādu pasaules virtuves iedvesmotas garšu kombinācijas: 3 veidu tapas – ar sieru, ar biešu sulā marinētu lasi, ar rosbifu Dolmas Garneļu un avokado tartars Viegli grauzdēta rupjmaizīte ar sīpolu marmelādi un viegli marinētu siļķi Dalības maksa: 45 eiro Pieteikšanās līdz 2025. gada 11.decembrim, aizpildot pieteikuma anketu – https://forms.gle/ceZzQrLBu7xF4eMRA Vietu skaits ir ierobežots! Aktuālo kursu piedāvājumu var atrast Ventspils tehnikuma mājaslapā www.ventspilstehnikums.lv, kā arī pieaugušo izglītības kopkatalogā www.muzizglitiba.ventspils.lv.
Mūžizglītības jaunumi 2025. gada 2. decembris Ventspils tehnikums 2025. gada 20. decembrī plkst. 11.00 aicina uz meistarklasi “Svētku deserti”, ko vadīs Ventspils tehnikuma pedagoģe un pieredzējusi pavāre Anna Pikta. Svētku laiks nāk ne tikai ar dāvanām, bet arī vēlmi palutināt sevi un savējos. Kā zināms, latviešiem pie lutināšanas noteikti piederās gardi ēdieni un skaisti klāts galds. Papildus obligātajiem divpadsmit ēdieniem parasti seko deserts, kas nereti kļūst par vakara īpašo akcentu. Katras mājas svētku galds ir citāds, un tieši deserti piešķir tam individualitāti, pārsteigumu un gardu noslēgumu. Meistarklase “Svētku deserti” sniegs iespēju apgūt jaunas garšu kombinācijas, gatavošanas paņēmienus un pasniegšanas veidus, kas desertu padara vizuāli izteiksmīgu un baudāmu gan ikdienā, gan svētkos. Dalībnieki kopā ar Annu Piktu gatavos: Mini pavloviņas ar aveņu/smiltsērkšķu gēlu Čia sēklu pudiņu ar svaigām ogām un riekstu griljāžu Žāvētu augļu trifeles ar melno šokolādi Žāvētu augļu un riekstu batoniņus Meistarklase būs piemērota ikvienam, kurš vēlas papildināt svētku galdu ar ko jaunu, izmēģināt pārbaudītas receptes vai apgūt vieglākus un mūsdienīgākus desertu risinājumus. Cena: 40 EUR Pieteikšanās līdz 2025. gada 15. decembrim, aizpildot pieteikuma anketu – https://forms.gle/JZ7XCZNAEA3HR7qQA Vietu skaits ir ierobežots!
Ventspils tehnikums organizē ārpus formālās izglītības profesionālās kvalifikācijas eksāmenus 3 izglītības programmās – Viesu uzņemšanas dienesta speciālists (Viesnīcu pakalpojumi) – 4.LKI, Pavārs (Ēdināšanas pakalpojumi) – 4. LKI un Tūrisma pakalpojumu konsultants (Tūrisma pakalpojumi) – 4.LKI. Ja esi ieguvis vidējo izglītību, Tev piemīt zināšanas, prasmes un iemaņas, kuras iegūtas darba un personiskajā pieredzē, nokārto eksāmenu un iegūsti valsts atzītu profesionālo kvalifikācijas apliecinošu dokumentu, kas paplašinās Tavas karjeras iespējas! Eksāmeni notiks 2025. gada oktobrī Ventspils tehnikumā, Saules ielā 15, Ventspilī. (Katras programmas eksāmena datums un laiks tiks precizēts pēc 25. septembra). Lai pieteiktos kādam no eksāmeniem, līdz 25. septembrim dalībnieki ir aicināti reģistrēties, aizpildot iesnieguma veidlapu. Iesniegums, kas parakstīts ar elektronisko parakstu, jāiesūta uz e-pastu [email protected], bet ar roku parakstīts iesniegums jāiesniedz Ventspils tehnikumā, 221.kabinetā, Saules ielā 15, Ventspilī. Pēc reģistrācijas noslēguma un līguma parakstīšanas, dalībniekiem tiks nosūtīts sagatavoto jautājumu kopums eksāmena teorētiskajai daļai. Tāpat katram dalībniekam tiks nodrošināta iespēja saņemt konsultācijas pie zinoša profesionālā pedagoga. Konsultācijas notiks nedēļu pirms eksāmena attālināti Zoom platformā vai klātienē, iepriekš vienojoties ar dalībniekiem par pieejamo laiku. Veiksmīgi nokārtojot eksāmenu, kas sastāvēs no teorētiskās un praktiskās daļas, dalībniekam tiks izsniegts valsts atzīts profesionālo kvalifikāciju apliecinošs dokuments. Pakalpojuma cena tiks precizēta pēc reģistrācijas noslēguma, saskaņā ar MK noteikumiem Nr.791, kad būs zināms precīzs dalībnieku skaits. Jautājumu gadījumā, aicinām sazinieties ar Ventspils tehnikuma Mūžizglītības centru, rakstot e-pastu [email protected].
2025. gada 27. martā, no plkst. 18.00 līdz 21.00 Ventspils tehnikumā notiks meistarklases “GALDA KLĀŠANAS MĀKSLA”, ko vadīs radošā un iedvesmojošā meistare Ilze Krekovska, radošās telpas “Florists” līdzdibinātāja. To, vai šodien spīdēs saule vai līs lietus, mēs nevaram ietekmēt. Bet tas, ko mēs varam, ir radīt vidi, kas mūsu ikdienu padara skaistāku, vieglāku un harmoniskāku. Pat parastās kartupeļu biezputras baudīšana var kļūt par neaizmirstamu piedzīvojumu, ja darām to pie pārdomāti noformēta galda. Un reizēm tas noslēpums un varēšana daudz vairāk slēpjas izdomā un iedvesmā, ne tik daudz materiālos ieguldījumos. Ne velti galdu klāšanu un noformēšanu arī dēvē par mākslu. 27. marta meistarklasē kopā ar Ilzi Krekovsku būs iespēja iepazīt vairākus galdu klājumus ģimenes svinībām – Lieldienu galdam, izlaiduma pusdienām un vasaras ballītei. Būs iespēja apgūt mazos “knifus”, kā ar vieniem un tiem pašiem traukiem, mainot detaļas, krāsas un faktūras, panākt atšķirīgus klājumus. Tāpat katram būs iespēja pamēģināt izgatavot galda noformējuma detaļas no dabā pieejamiem materiāliem. Kāpēc atteikties no skaitām lietām un vērtīgi pavadīta vakara? Piesakies meistarklasei līdz 21. martam, aizpildot anketu – https://forms.gle/BKAsuP6jSzGrpwrj8 Meistarklases cena: 30 eiro Minimālais dalībnieku skaits – 10, maksimālais 16.
Ventspils tehnikuma Mūžizglītības centrs 2025. gada 1. martā aicina dārzkopības entuziastus uz 3. meistarklasi “Ir kur augt”, kas būs veltīta mežu dārzu tēmai. Meistarklasi vadīs Kristīne Āboliņa, Vecpiparu Meža dārza saimniece, kura dalīsies pieredzē par meža dārzu veidošanu, koku ģildēm un daudzgadīgo ēdamo augu audzēšanu. Meža dārzā, pareizi izvēloties augus un plānojot to savstarpējo mijiedarbību, daba pati parūpējas par lielu daļu darba, piemēram, augi viens otru stiprina un mitrums dabiski noturas augsnē. Šāda pieeja ne tikai atvieglo kopšanu, bet arī nodrošina bagātīgu un ilgtspējīgu ražu. 1. marta meistarklasē Kristīne Āboliņa stāstīs, rādīs un dalīsies ar zināšanām par šādām tēmām: Meža dārzi un to veidi Meža dārzu darbības principi un augu izvēle Koku ģildes un to nozīme Daudzgadīgie ēdamie augi un to kopšana Videi un dzīvajām būtnēm draudzīgāka dārza plānošana Meistarklasē aicināti piedalīties visi dārzkopības entuziasti – gan tie, kuri jau izkopuši savas prasmes, gan tie, kuri vēl tikai uzsāk savus pirmos dārza projektus. Lai pieteiktos meistarklasei, līdz 25. februārim nepieciešams aizpildīt pieteikšanās anketu – https://forms.gle/DhNd5bWMMiLhEzJ76 Papildu jautājumu gadījumā aicinām sazināties pa e-pastu: [email protected].
"Meisons" šefpavāra Žaņa Raivo - Behmaņa vadītā meistarklase notiks Ventspils Tehnikumā, Ventspilī, Saules ielā 15 - 9. martā plkst. 17.15. Meistarklases - praktiskās nodarbības ietvaros būs iespēja apgūt pieredzējuša un profesionāla šefpavāra sagatavotās jēra gaļas ēdienu receptes, kā arī līdzdarbojoties ar šefpavāru apgūt jēra gaļas apstrādes, gatavošanas un pasniegšanas procesu gudrības. Pieteikšanās saite: https://bit.ly/3HfObjO Meistarklases noslēgumā dalībniekiem tiks izsniegta apliecība par kursa apguvi. Pasākuma ilgums - aptuveni 4 stundas.
Piedāvājam ko nebijušu un unikālu - meistarklasi indieša, kulinārās un veselības kultūras pazinēja un Ajūrvēdas speciālista Sumit Bakshi (Indija, Kašmiras reģ.) vadībā.Tēma - Indijas kulinārais mantojums, tradīcijas un ķermenim un garam veselīgu ēdienu gatavošana. Pasākuma norises valoda: angļu un/vai krievu (pēc nepieciešamības).
Pārsteidz Latvijas svētkos tuviniekus un draugus ar gardu maltīti! Kā to izdarīt, apgūsi meistarklasē, ko vadīs viens no spožākajiem šefpavāriem Žanis-Raivo Behmanis!Meistarklasē mācīsies, kā, apvienojot tradicionālo ar mūsdienīgo, var pagatavot pilnvērtīgu maltīti, kas sastāv no uzkodas, pamatēdiena un deserta!Pasākums notiks Ventspils Tehnikumā - Saules ielā 15, Ventspilī.